Ansvarsfullt spelande

Spel ska vara roligt, det ska användas som en extra krydda i vardagen eller en extra krydda i en specifik match. När det roliga slutar är det viktigt att du slutar och tar en paus. Känner du att ditt spelande gått för långt kan du använda dig av funktionen självuteslutning hos valfritt spelbolag. Det innebär inte bara att du självutesluter dig från just det specifika spelbolaget, utan att du inte kan spela hos någon operatör med svensk licens. Tjänsten kallas spelpaus. Spelbolag utan svensk spellicens erbjuder inte funktionen “spelpaus” och därför är det viktigt att du väljer att spela på de bästa spelbolagen med svensk licens.

Känner du att du behöver stöd, ring stödlinjen på 020 819 100. Stödlinjen är en organisation som hjälper personer med spelberoende. Där kan du även testa om du ligger i farozonen för spelmissbruk samt få tillgång till ett hjälpprogram så att du kan komma på fötter så snart som möjligt.

Du har alltid rätt till vård. Alla kommuner erbjuder kostnadsfri behandling för spelmissbruk. Ofta sker det i form av personliga samtal men även i grupp. Väljer du att söka hjälp via landstinget gäller högkostnadsskyddet.

Sätt alltid ditt eget välmående i fokus och låt aldrig ditt spelande gå ut över familj och vänner. Känner du dig osäker på om du ligger i riskzonen för spelmissbruk, gör stödlinjens självtest här.