Så blir du oddssättare!

För många ungre personer som gillar att spela är jobbet som oddssättare en dröm. I många år var det ett statusjobb runt om i världen. Dels för att det alltid varit attaktivt att jobba som oddssättare men också för att det är ett bevis på att man är bra på det man älskar mest – att betta. För tio år sedan var oddssättarna de stora stjärnora på Malta, nu är det tyvärr inte så längre.

Hur mycket tjänar en oddssättare?

Ingångslönen som oddssättare är relativt låg, självklart beroende på erfarenhet och resultat. Under mitten på 00-talet kunde spelbolag betala en bra bit över 100 000 kr i månaden för en duktig oddssättare. Idag är det ytterst få, om ens någon, som tjänar den typen av fantasisummor på att sätta odds. En oddssättare som jobbat ett par år kan räkna med att casha in 30-35 000 kr i månaden.

Hur blir man oddssättare?

Förr om åren handlade det mycket om kontakter. Ibland kunde spelbolag kontakta vassa spelare och erbjuda dem jobb. Nu rekryterar spelbolagen oftast internt och oddsplattformar som Kambi rekrytrerar inte något utan erfarenhet – om det inte visat sig att du gjort ett fenominalt jobb på en rek-sida eller i sociala medier. Den vanligaste vägen att gå är att börja på kundtjänst hos ett etablerat spelbolag och tidigt göra klart om dina ambitioner. Därefter är det bara att göra ett bra jobb och hoppas att chansen dyker upp. Specialisera dig gärna på en sport eller liga. Som svensk vill spelbolagen att du har bra kolla på Allsvenskan till div 2 samt SHL till HockeyEttan.

Kan man frilansa som oddssättare?

Många spelbolag har frilansande oddssättare, bland annat Coolbet. För att börja frilansa som oddssättare bör du först och främst visa att du behärskar lägre divisioner i serie-systemet. Coolbet har odds ner till div 5 Coolbet har odds ner till div 5men har inte tillräckligt med oddssättare internet för att täcka alla serier. En normalt ersättning är ca 8 000 kr per serie/säsong. Vilket för många blir ett bra tillskott under året.

Hur vet jag om en tjänst blir ledig?

Det skadar aldrig att söka, även om du aldrig tidigare jobbat med spel. Håll alltid ögonen öppna på spelbolagens rekryteringssidor eller kolla in annonscenter så som workwide.se – där kan du hitta mängder av jobb utomlands som kan ge dig en fot in i oddsvärlden.

Ansök om att skriva för oddsia.se

Vi tar gärna emot hungriga bettare som vill kriga sig fram i oddsvärlden. Och om det är oddssättare du vill blir är vårt team den perfekta språngbrädan. De allra flesta hos oddsia.se har erfarenhet av oddssättning och vet vad som krävs. Ansök här!

Leave a Reply

Login with: 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>