Speltips Real Sociedad – Mirandes

13 February, - 21:00

Vi är framme vid semifinalerna av spanska cupen där Real Sociedad tar emot överraskningen MirandesAnoeta. Dubbelmöte i det här skedet av cupen och jag tror att La Real avgör detta redan på hemmaplan med ett gäng mål.

Real Sociedad slog ut självaste Real Madrid (4-3) i senaste omgången av cupen och kan verkligen inte klaga på motståndet nu. De ställs alltså mot ett mittenlag från andraligan och över två matcher ska detta givetvis vara en munsbit för La Real. Jag förväntar mig starkast möjliga elva här och på hemmaplan går det inte att klaga på det offensiva spelet. Det är oftast full gas framåt och faktum är att de gjort minst ett mål i samtliga hemmamatcher den här säsongen. Skadar inte heller att Alexander Isak befinner sig i en sjukt fin målform med åtta mål på de sex senaste matcherna. Det finns så mycket kvalitet i det offensiva spelet och det tror jag inte Mirandes klarar av att stå upp emot.

Mirandes har överraskat stort i turneringen så här långt genom att skicka ut både Celta Vigo (2-1), Sevilla (3-1) och Villarreal (4-2). Imponerande skalper men vi ska komma ihåg att Mirandes haft fördelen av hemmaplan i varje match och dessutom har det varit enkelmöten. Nu blir det betydligt svårare att ta sig vidare och jag tycker inte att Mirandes har något försvarsspel att hänga i julgranen. De har släppt till otroligt många lägen i varje cupmatch och haft en del flyt på vägen, det måste vi nämna. Nu är det dessutom bortaplan och där håller de sällan tätt om vi kikar till ligaspelet. Förvisso tre raka kryss på bortaplan, men de har släppt in många mål och den här gången är inte motståndet Sporting Gijon (2-2), Malaga (2-2) eller Cadiz (3-3).

Mirandes vill ha med sig ett bra resultat inför returen på hemmaplan men jag har svårt att se dem greja det. Om Real Sociedad kommer upp i samma nivå som de haft senaste veckan avgör de det här dubbelmötet redan på hemmaplan. En mördande offensiv med Alexander Isak i spetsen löser minst tre mål. En tyngre insats åker in till 2.60 hos MrGreen!

/e@sy