Speltips Granada – Valladolid

15 February, - 21:00

Vi beger oss mot Estadio Nuevo Los Cármenes under lördagen för att kika till när Granada gästas av Valladolid. Hemmalaget har en cupmatch i benen och dessutom ett par tuffa avstängningar. Kan gästerna smita hem med samtliga poäng?

Granada har gjort det väldigt bra som nykomlingar i La Liga då laget placerar sig på en mittenposition i tabellen. Formen är dock inte den bästa med tre förluster på de fyra senaste omgångarna och det är upplagt för lite tunga ben här. Det är nämligen så att Granada spelar cup-semifinal mot Athletic Bilbao under onsdagen och där borde man ställa upp med starkast möjliga elva. Två avstängda startspelare i form av Domingos Duarte och Roberto Soldado, samt en välfylld skadelista, gör det inte enklare att plocka poäng här.

Valladolid har inte gjort någon strålande säsong så här långt men de har ändå åtta poäng till godo på Mallorca under strecket. Formen är inte heller så dålig med poäng i fyra av de fem senaste matcherna, fördelat på tre oavgjorda och en vinst. Vinsten kom i senaste bortamatchen mot Mallorca (1-0) och just spelet på resande fot har varit bra under säsongen med poäng i sju av tolv matcher. Sergi Guardiola ser fortsatt ut att missa men det ser jag inte som något större avbräck då Enes Unal börjat hitta målet.

Granada har inte visat någon större form den senaste och har dessutom en cupmatch i benen inför lördagens match. Mitt spel blir Valladolid och vi plockar tillbaka insatsen vid ett oavgjort resultat. Medelinsats in!

/e@sy