Speltips Sevilla – Espanyol

16 February, - 12:00

Lunchmatch på Ramon Sanchez Pizjuan under söndagen där Sevilla och Espanyol ska göra upp om poängen. Sevilla kommer gasa för tre poäng och Espanyol är inte alls ofarliga framåt. Det luktar mål till fint odds!

Sevilla placerar sig fortfarande högt upp i tabellen men formen är inte den bästa med endast en seger på de fem senaste omgångarna. Nu gäller det att hoppa upp på vinnarspåret och inför de egna fansen på Ramon Sanchez Pizjuan är jag övertygad om att vi får se ett väldigt offensivt Sevilla. De har en tillräckligt stark offensiv för att skada Espanyol rejält men samtidigt får de se upp när spelet vänder, då gästerna värvat på sig offensiv kraft den senaste tiden som fått igång målskyttet. Inga större avbräck hos hemmalaget inför söndagens drabbning där endast Oliver Torres verkar osäker för spel.

Espanyol placerar sig fortfarande som jumbo i La Liga men har ändå fått en klar effekt av sitt tränarbyte för ett tag sedan. Poäng i fyra av de fem senaste matcherna gör att laget nu endast har två poäng upp till Celta Vigo på säker mark. Framförallt har de fått igång målskyttet och det är det bara att tacka Raul de Tomas för. Han har gjort fyra matcher för sin nya klubb och lika många mål har det blivit. När de dessutom plockat in Adri Embarba så tycker jag det ser ruskigt intressant ut framåt i planen. Defensivt har det dock inte hänt särskilt mycket och när nu Didac Vila är avstängd så är det en försvarslinje som försämras kraftigt.

Sevilla lär sätta fart på den här tillställningen och Espanyol är inte alls ofarliga framåt. Jag tror på öppet spel och då måste vi gilla dubbla degen på minst tre mål. En tyngre insats åker in!

/e@sy